
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 649 |
تعداد مقالات | 6,777 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,476,366 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,858,730 |
اثرات تغذیه با پودر قارچ گانودرما لوسیدیوم (Ganoderma lucidum) بر شاخصهای رشد و آنزیمهای کبدی بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2024.22252.1860 | ||
نویسندگان | ||
مریم رضایی شادگان* 1؛ حامد پاکنژاد2؛ سید علی اکبر هدایتی2؛ حسین حسینی فر2 | ||
1دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء ص بهبهان دانشکده ی منابع طبیعی گروه شیلات | ||
2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
باتوجه به اینکه قارچ گانودرما لوسیدیوم (Ganoderma lucidium) دارای ترکیبات بیولوژیکی حائز اهمیتی میباشد که منجر به بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی میزبان میشوند هدف از این تحقیق بررسی اثرات استفاده از پودر قارچ گانودر ما بر شاخصهای رشد، آنزیمهای کبدی (ALP، ALT و AST) و فاکتورهای ایمنی موکوس ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. به همین منظور تعداد 360 قطعه بچهماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 50/0 ± 10 گرم در تانکهای 400 لیتری توزیع شدند و بهمدت 56 روز با جیره حاوی سطوح مختلف 0 (شاهد)، 5/0 (تیمار 1)، 5/1 (تیمار 2) و 3 (تیمار 3) گرم بر کیلوگرم پودر قارچ گانودرما تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان وزن نهایی (FW)، افزایش وزن (WG)، نرخ رشد ویژه (SGR) و فاکتور وضعیت (CF) در ماهیان تیمار شده با 5/1 گرم پودر قارچ بود که اختلاف معنیداری با شاهد داشت (05/0>P) . همچنین کمترین سطح ضریب تبدیل غذایی نیز بهطور معنیداری در همین تیمار بود (05/0>P). کمترین سطح آنزیمهای ALP، ALT و AST نیز در سطح معنیداری در تیمار 5/1 گرم بیشترین سطح در تیمار 3 گرم اندازهگیری شد. بالاترین سطح پروتئین محلول، ایمونوگلوبن (IgM) و گلوبولین در سطح معنیداری در تیمار 5/1 گرم مشاهده شد. بنابراین میتوان چنین استنباط کرد که استفاده از پودر قارچ گانودرما در سطح 5/1 گرم در جیره ماهی کپورمعمولی میتواند منجر به بهبود عملکرد رشد و آنزیمهای کبدی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
قارچ گانودرما؛ فاکتورهای رشد؛ آنزیمهای کبدی؛ کپورمعمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |