
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 649 |
تعداد مقالات | 6,777 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,476,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,858,725 |
تاثیر جایگزینی پیت خشک نیشکر به جای آردگندم در جیره غذایی بر عملکرد رشد،بقا و ترکیب لاشه بچه ماهی بنی(Mesopotamichthys sharpeyi) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2025.22406.1870 | ||
نویسندگان | ||
زینب پورطاهرزاده* 1؛ مهران جواهری بابلی جواهری بابلی2 | ||
1مسئول کانون نخبگان سپاه پاسداران آبادان | ||
2استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثرات جایگزینی پیت خشک نیشکر به جای آردگندم بر رشد، بقا و ترکیب لاشه در بچه ماهی بنی به مدت 60 روز انجام شد. پنج جیره آزمایشی(سه تکرار)، دارای انرژی و پروتئین یکسان با مقادیرجایگزینی به ترتیب صفر، 20 ، 30 ، 50 ، 70 درصد پیت نیشکر با آرد گندم تولید شد. تعداد 450 بچه ماهی بنی با میانگین وزن0/1 ± 2/24 گرم در قالب طرحی کاملا تصادفی در 15 تانک 135 لیتری با تراکم 30 عدد در هر تانک تقسیم شدند. ماهیها روزانه به میزان 10 درصد وزن بدن و در پنج نوبت با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شاخصهای رشد ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی داری باهم نداشتند(p>0/05). اختلاف معنی دار در بقا تیمارهای مختلف آزمایشی وجود نداشت(p>0/05).درصد پروتئین لاشه بدن در ماهیان تغذیه شده با سطح جایگزینی 30 و 50 درصد نسبت به دیگر تیمارها بیشتر بود(p<0/05). بیشترین درصد چربی لاشه بدن در ماهیان تغذیه شده با سطح جایگزینی 20 ، 30 و 70 درصد مشاهده شد(p<0/05). درصد خاکستر لاشه بدن ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی داری باهم نداشتند(p>0/05). به طورکلی، میتوان نتیجه گرفت پیت بدون اینکه بر روی شاخصهای رشد و بقا تأثیری منفی بگذارد تا سطح 70 درصد جایگزین آرد گندم در جیره ماهی بنی شود و میزان چربی و پروتئین لاشه با افزایش سطح جایگزینی افزایش پیدا نمودند. بنابراین، میتوان استفاده از پیت نیشکر را به منزله ی منبع کربوهیدرات ارزانتر در بچه ماهی بنی پیشنهاد کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پیت خشک نیشکر؛ جایگزینی؛ رشد؛ ماهی بنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |