
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,609,125 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,200,261 |
مطالعه ترکیبات شیمیایی و تخمیر پذیری کاه برخی ارقام و لاین¬های گندم | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 81-96 اصل مقاله (297.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجتبی زاهدی فر* 1؛ حسن فضائلی1؛ ابوالفضل عباسی1؛ ناصر تیمور نژاد2 | ||
1عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی | ||
2کارشناس ارشد موسسه تحقیقات علوم دامی | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این تحقیق مقایسه ارزش غذایی کاه دو رقم (شیراز و پیشتاز) و دو لاین (C-79-15, M-79-7) گندم به منظور انتخاب رقم و لاین برتر بود. نمونه¬های بوته¬های گندم پس از جداسازی خوشه مورد تفکیک ریخت شناسی قرار گرفتند و ترکیبات شیمیایی آنها اندازه¬گیری شد. تخمیر پذیری نمونه¬ها با استفاده از روش آزمایشگاهی تولید گاز تعیین گردید. نتایج نشان داد که رقم شیراز نسبت به رقم پیشتاز دارای برگ و گره بیشتر و ساقه کمتر بود. اختلافی از نظر درصد برگ و ساقه در دو لاین مورد مطالعه وجود نداشت ولی درصد گره در لاین M-79-7 بیشتر از لاین C-79-15 (02/9 در مقابل 62/7) بود. مقدار فیبر نامحلول در شوینده خنثی و فیبر خام در کاه رقم پیشتاز به طور معنی¬داری بیشتر از رقم شیراز (00/78 و 33/44 درصد در مقابل 6/75 و 6/41 درصد) بود. ¬کاه دو رقم و نیز اجزاء ریخت شناسی آنها از نظر مقدار تولید گاز اختلاف معنی¬داری نداشتند. کاه دو لاین و نیز اجزاء ریخت شناسی آنها از نظر مقدار تولید گاز اختلاف معنی¬داری نداشتند به استثنای گره که در ساعات 48، 72 و 96 ساعت اختلاف معنی¬داری مشاهده گردید. نتایج نشان دادند که ترکیب شیمیایی و تخمیر پذیری کاه ارقام و لاین¬های گندم مشابه یکدیگر بود. دو رقم و دو لاین اختلافی از نظر ارزش غذایی نداشتند ولی از آنجا که نسبت کاه به بوته در رقم شیراز و در لاین M-79-7 بطور معنی¬داری بیشتر از رقم و لاین دیگر بود (05/0< p) به عنوان رقم و لاین برتر انتخاب گردیدند. | ||
کلیدواژهها | ||
کاه گندم؛ رقم؛ لاین؛ ترکیبات شیمیایی؛ تخمیر پذیری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,911 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,678 |