
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,636,720 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,230,177 |
فعالیت ضد میکروبی فیلم خوراکی متیل سلولز غنی شده با اسانس اناریجه بر روی فیله های ماهی فیتوفاگ در شرایط نگهداری در یخچال | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 13-26 اصل مقاله (228.52 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
پیمان آریایی* 1؛ حمید توکلی پور2؛ مسعود رضایی3؛ امیر حسین الهامی راد4 | ||
1دانشجوی دکتری گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
2دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
3دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه تربیت مدرس، نور | ||
4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
چکیده | ||
فیلم پلی ساکاریدی زیست تخریب پذیر از طریق همراهی اسانس اناریجه در غلظت های 5/0، 1 و 5/1 درصد حجمی/حجمی با متبل سلولز ساخته شد .سپس فعالیت ضد میکروبی آن در برابر هفت باکتری شامل Staphylococcus aureus(PTCC) 1113)، Pseudomonas aeruginosa (PTCC 1310)، Pseudomonas putida (PTCC 1694)، (Esherichia coli (PTCC 1533)، Listeria monocytogenes (PTCC 1163)، Bacillus subtilis (ATCC 1715) و Vibrio parahemoliticus (PTCC 1610) مورد بررسی قرار گرفت. فیلم های حاوی اسانس اناریجه فعالیت ضد باکتریایی معنی داری را در برابر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی نشان دادند(05/0>p). در روکش ها ی حاوی اسانس ناحیه بازداری با افزایش غلظت اسانس اناریجه در ماتریکس پلیمر افزایش پیدا کرد. بر اساس نتایج بدست آمده ، پوشش متیل سلولز حاوی 5/1 درصد اسانس اناریجه جهت ارزیابی میکروبی گوشت توانست از رشد باکتری های کل و باکتری های سرمادوست فیله ماهی فیتوفاگ در شرایط سرد نگهداری (4 درجه سانتی گراد) جلوگیری نماید.استفاده از پوشش متیل سلولز غنی شده با اسانس اناریجه می تواند از رشد باکتری های سطح فیله ماهی فیتوفاگ کم کرده و در نهایت می تواند موجب افزایش زمان ماندگاری گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
متیل سلولز؛ اناریجه؛ فعالیت ضد میکروبی؛ ماهی فیتوفاگ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,519 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,315 |