
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,628,412 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,223,284 |
بهینه سازی عوامل مؤثر در فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ی ماهی کاراس (Carassius carassius) به روش سطح پاسخ | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 1، اردیبهشت 1392، صفحه 95-110 اصل مقاله (1.55 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علیرضا مهرگان نیکو* 1؛ علیرضا صادقی ماهونک2؛ محمد قربانی2؛ علی طاهری3؛ مهران اعلمی2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار گروه شیلات دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش تولید پروتئین هیدرولیز شده ی ماهی کاراس با بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی بود. پروتئین هیدرولیز شده ی ماهی کاراس (Carassius carassius) که یک ماهی کم ارزش است از طریق هیدرولیز آنزیمی، توسط آنزیم آلکالاز تهیه گردید و عوامل موثر در هیدرولیز، جهت دست یابی به بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی پپتیدها توسط روش سطح پاسخ (RSM) با طرح مرکب مرکزی (CCD) بهینه سازی شدند. اثرات ترکیبی دما، زمان و فعالیت آنزیم به عنوان سه متغیر مستقل در هیدرولیز، بر قابلیت مهار رادیکال آزاد DPPH توسط معادله درجه دوم برازش گردیدند. مدل ریاضی مشخص کننده ی ناحیه ای با بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (بیشتر از 22/58 درصد) در شرایط بحرانی منطبق با دمای 11/48 درجه سانتی گراد، زمان 27/151 دقیقه و فعالیت آنزیمی 43/64 واحد آنسون بر کیلوگرم بود. نتایج نشان می دهد که پروتئین هیدرولیز شده ی ماهی کاراس می تواند قابلیت کاربرد در فرمولاسیون مواد غذایی به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی و نیز استفاده های دارویی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین هیدرولیز شده ی ماهی؛ فعالیت آنتی اکسیدانی؛ Carassius carassius؛ آلکالاز؛ روش سطح پاسخ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,473 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,120 |