
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,645,125 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,242,381 |
مقایسه خواص عملکردی پروتئین استخراجشده از ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina Platensis) با روشهای مختلف | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 12، شماره 2، تیر 1402، صفحه 133-144 اصل مقاله (561.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2023.20252.1669 | ||
نویسندگان | ||
ساناز اورجه* 1؛ پرستو پورعاشوری2؛ بهاره شعبانپور3؛ سید ولی حسینی4 | ||
1نویسنده مسئول، دانشجوی کارشناسیارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
3استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
4دانشیار گروه شیلات، دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی روشهای مختلف استخراج پروتئین و مقایسه و انتخاب بهترین روش برای خواص کاربردی پروتئین از ریزجلبک اسپیرولینا بود. یکی از منابع بسیار مهم پروتئین، ریزجلبکها هستند. پروتئینها نقش بسیار مهمی در سلامت انسانها و در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند. در این تحقیق روشهای مختلف (انجماد-انجمادزدایی، هموژنیزاسیون، امواج فراصوت و خیساندن درحلالهای اتانول و آب ) برای استخراج و جداسازی پروتئین از ریزجلبک اسپیرولینا مورد بررسی قرار گرفت. خواص کاربردی پروتئینهای استخراجی (ظرفیت نگهداری آب، میزان تولید و پایداری کف و میزان ظرفیت امولسیون کنندگی نمونهها) مورد آزمایش قرار گرفت. طبق نتایج روش استخراج بر خواص کاربردی پروتئین تاثیرگذار بود (05/0>p). با توجه به نتایج بدست آمده، استفاده از روشهای مکانیکی برای استخراج پروتئین سبب حفظ بهتر خواص کاربردی گردید. خواص عملکردی پروتئین (ظرفیت نگهداری آب، شاخص پایداری امولسیون، میزان پایداری کف، میزان توانایی کف)، نمونههای استخراج شده با کمک روشهای هموژنیزاسیون و امواج فراصوت و انجماد و انجمادزدایی بیشتر از سایر تیمارها بود( 05/0>p). میزان شاخص ظرفیت امولسیونکنندگی و ظرفیت نگهداری آب در نمونه های استخراج شده با 4 چرخه انجماد-انجمادزدایی بیشتر از همه تیمارها بود. بیشترین میزان پایداری امولسیون و تولید کف در نمونههای استخراج شده با امواج فراصوت بود.طبق نتایج استفاده از امواج فراصوت و چرخه انجماد-انجمادزدایی برای استخراج پروتئین از ریزجلبک اسپیرولینا پیشنهاد می گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپیرولینا؛ استخراج پروتئین؛ خواص کاربردی؛ امواج فراصوت؛ انجماد-انجمادزدایی | ||
مراجع | ||
1.Safi, C., Charton, M., Ursu, A. V., Laroche, C., Zebib, B., Pontalier, P. Y., & Vaca-Garcia, C. (2014). Release of hydro-soluble microalgal proteins using mechanical and chemical treatments. Algal Research, 3, 55-60.
2.Beheshtipour, H., Mortazavian, A.M., Haratian, P., & Darani, K.K. (2012). Effects of Chlorella vulgaris and Arthrospira platensis addition on viability of probiotic bacteria in yogurt and its biochemical properties. European Food Research and Technology, 235 (4), 719-728.
3.Mohammadi, M., Soltanzadeh, M., Ebrahimi, A. R., & Hamishehkar, H. (2022). Spirulina platensis protein hydrolysates: Techno-functional, nutritional and antioxidant properties. Algal Research, 65, 102739.
4.Rajakumar, M. S., & Muthukumar, K. (2018). Influence of pre-soaking conditions on ultrasonic extraction of Spirulina platensis proteins and its recovery using aqueous biphasic system. Separation Science and Technology, 53 (13), 2034-2043.
5.Safi, C., Cabas Rodriguez, L., Mulder, W. J., Engelen-Smit, N., Spekking, W., van den Broek, L. A. M., Olivieri, G., & Sijtsma, L. (2017). Energy consumption and water-soluble protein release by cell wall disruption of Nannochloropsis gaditana. Bioresource Technology, 239, 204-210.
6.Zhang, R., Chen, J., & Zhang, X. (2018). Extraction of intracellular protein from Chlorella pyrenoidosa using a combination of ethanol soaking, enzyme digest, ultrasonication and homogenization techniques. Bioresource Technology, 247, 267-272.
7.Grimi, N., Dubois, A., Marchal, L., Jubeau, S., Lebovka, N. I., & Vorobiev, E. (2014). Selective extraction from microalgae Nannochloropsis sp. using different methods of cell disruption. Bioresource Technology, 153, 254-259.
8.Garcia, C. (2014). Release of hydro-soluble microalgal proteins using mechanical and chemical treatments. Algal Reaserach, 3, 55-60.
9.Tavanandi, H. A., & Raghavarao, K. (2019). Recovery of chlorophylls from spent biomass of Arthrospira platensis obtained after extraction of phycobiliproteins. Bioresource technology, 271, 391-401.
10.Sujatha, M., & Muthukumar, K. (2018). Influence of pre-soaking conditions on ultrasonic extraction of Spirulina platensis proteins and its recovery using aqueous biphasic system. Separation Science and Technology. 53, 1-10. 10.1080/01496395.2018.1442860.
11.Garcia-Vaquero, M., Lopez-Alonso, M., & Hayes, M. (2017). Assessment of the functional properties of protein extracted from the brown seaweed Himanthalia elongata (Linnaeus) S. F. Gray. Food Res. Int. 99, 971-978.
12.Bleakley, S., & Hayes, M. (2021). Functional and Bioactive Properties of Protein Extracts Generated from Spirulina platensis and Isochrysis galbana T-Iso. Applied Sciences, 11 (9), 3964.
13.Taheri, A., Anvar, S. A. A., Ahari, H., & Fogliano, V. (2013). Comparison the functional properties of protein Hydrolysates from poultry byproducts and rainbow trout. IFRO, 12 (1), 154-169.
14.Rajabzadeh, M., Pourashouri, P., Shabanpour, B., & Alishahi, A. (2018). Amino acid composition, antioxidant and functional properties of protein hydrolysates from the roe of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). International Journal of Food Science & Technology, 53 (2), 313-319.
15.Bashir, Shahid, Sharif, Mian Kamran Butt, & Masood Sadiq Shahid, Muhammad, (2016). Functional properties and amino acid profile of Spirulina platensis protein isolates. Biological Sciences-PJSIR, 59 (1), 12-19.
16.Matos, Â. P. (2019). Microalgae as a potential source of proteins in Proteins: sustainable source, processing and applications. Elsevier. Pp: 63-96.
17.Poole, S., West, S. I., & Walters, C. L. (1984). Protein-protein interactions: Their importance in the foaming of heterogeneous protein systems. Journal of the Science of Food and Agriculture, 35 (6), 701-711.
18.Malik, P., Kempanna, C., & Poul, A. (2013). Quality characteristics of ice cream enriched with Spirulina powder. International Journal of Food and Nutrition Science, 2 (1), 44-50.
19.Boukhari, N., Doumandji, A., & Ferradji, A. (2018). Effect of ultrasound treatment on protein content and functional properties of Spirulina powder grown in Algeria. Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, 11 (3), 235-249. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 251 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 237 |