
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,606,700 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,375 |
اثر غنی سازی جیره غذایی با اسید لاکتیک بر غلظت یونها و پروتئینهای پلاسما خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 12، شماره 2، تیر 1402، صفحه 67-75 اصل مقاله (700.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2023.20255.1666 | ||
نویسنده | ||
سید مرتضی حسینی* | ||
نویسنده مسئول، استادیار پژوهشی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان. | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی اثر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان بر غلظت مواد معدنی و پروتئینهای پلاسمای خون ماهی بود. به این منظور 4 جیره غذایی حاوی 0، 5، 10 و 20 گرم اسید لاکتیک در کیلوگرم جیره به مدت 8 هفته به ماهی ها داده شدند (سه مخزن برای هر جیره) . نتایج نشان داد که افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی اثر معنی داری روی غلظت کلسیم، فسفر، آهن، مس، روی، پروتئین کل و گلبولین پلاسما داشت (P < 0.05). ولی ایمنوگلبولین کل و آلبومین پلاسما تحت تاثیر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی نبودند (P > 0.05). همه غلظتهای اسید لاکتیک به طور معنی داری غلظت کلسیم پلاسما را افزایش دادند. فسفر پلاسما در تیمارهای 5 و 10 گرم اسید لاکتیک بالاتر از تیمار شاهد بودند. غلظت پلاسمایی آهن در تیمار 10 و 20 گرم اسید لاکتیک، مس در تیمار 20 گرم اسید لاکتیک و روی در تیمار 10 گرم اسید لاکتیک به طور معنی داری بالاتر از تیمار شاهد بودند. پروتئین کل و گلبولین پلاسما در تیمار 10 گرم اسید لاکتیک بالاتر از تیمار شاهد بودند. نتایج این تحقیق نشان میدهند که افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان نقش موثری در افزایش غلظت مواد معدنی و پروتئینهای پلاسما دارد. بر این اساس، غلظت 20-10 گرم در کیلوگرم اسید لاکتیک بهترین نتایج را داشته اند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید لاکتیک؛ جیره غذایی؛ قزل آلای رنگین کمان؛ خون | ||
مراجع | ||
1.Statistical yearbook of Iranian fisheries, (2019). Statistical Yearbook of Iranian Fisheries 2014-2019. P. 64.
2.Huang, Z., Ye, Y., Xu, A., Li, Z., & Wang, Z. (2022). Dietary supplementation with an acidifier blend (citric, lactic, and phosphoric acids) influences growth, digestive enzymes, and blood chemistry of juvenile Japanese sea-bass (Lateolabrax japonicus). Aquaculture international, 30, 19-32.
3.Hellweg, P., Tats, D., Manner, K., Vahjen, W., & Zentek, J. (2006). Impact of potassium diformate on the gut flora of weaned piglets, Proceedings of the society of nutrition physiology, 18, 15-63.
4.Hoseini, S. M. (2018). Nutrient, additives and fish health. IFSRI publication. P. 528.
5.Baruah, K., Pal, A. K., Sahu, N. P., Jain, K. K., Mukherjee, S. C., & Debnath, D. (2005). Dietary protein level, microbial phytase, citric acid and their interactions on bone mineralization of Labeo rohita (Hamilton) juveniles. Aquaculture research, 36, 803-812.
6.Khajepour, F., & Hosseini, S. A. (2012). Calcium and phosphorus status in juvenile Beluga (Huso huso) fed citric acid‐supplemented diets. Aquaculture research, 43, 407-411.
7.Sarker, M. S. A., Satoh, S., Kamata, K., Haga, Y., & Yamamoto, Y. (2012). Partial replacement of fish meal with plant protein sources using organic acids to practical diets for juvenile yellowtail, Seriola quinqueradiata. Aquaculture nutrition, 18, 81-89.
8.Vielma, J., & Lall, S. P. (1997). Dietary formic acid enhances apparent digestibility of minerals in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Aquaculture nutrition, 3, 265-268.
9.Sugiura, S. H., Dong, F. M., & Hardy, R. W. (1998). Effects of dietary supplements on the availability of minerals in fish meal; preliminary observations. Aquaculture, 160, 283-303.
10.Kumar, P., Jain, K. K., Sardar, P., Sahu, N. P., & Gupta, S. (2017). Dietary supplementation of acidifier: effect on growth performance and haemato-biochemical parameters in the diet of Cirrhinus mrigala juvenile. Aquaculture international, 25, 2101-2116.
11.El-Adawy, M., El-Aziz, M. A., El-Shazly, K., Ali, N. G., & El-Magd, M. A. (2018). Dietary propionic acid enhances antibacterial and immunomodulatory effects of oxytetracycline on Nile tilapia, Oreochromis niloticus. Environmental science and pollution research, 25, 34200-34211.
12.Jedi Mostafaloo, A., Hedayatifard, M., Keshavarz, M., & Mohammadian, T. (2021). Effects of different levels of sodium diformate and formic acid salt on growth performance, digestive enzymes, and innate immunological parameters of Beluga (Huso huso) juveniles. Iranian journal of fisheries sciences, 20, 879-900.
13.Detman, A., Mielecki, D., Chojnacka, A., Salamon, A., Błaszczyk, M. K., & Sikora, A. (2019). Cell factories converting lactate and acetate to butyrate: Clostridium butyricum and microbial communities from dark fermentation bioreactors. Microbial cell factories, 18, 1-12.
14.Matani Bour, H. A., Esmaeili, M., & Abedian Kenari, A. (2018). Growth performance, muscle and liver composition, blood traits, digestibility and gut bacteria of beluga (Huso huso) juvenile fed different levels of soybean meal and lactic acid. Aquaculture nutrition, 24, 1361-1368.
15.Safari, O., Paolucci, M., & Ahmadniaye Motlagh, H. (2021). Effect of dietary encapsulated organic salts (Na‐acetate, Na‐butyrate, Na‐lactate and Na‐propionate) on growth performance, haemolymph, antioxidant and digestive enzyme activities and gut microbiota of juvenile narrow clawed crayfish, Astacus leptodactylus leptodactylus Eschscholtz, 1823. Aquaculture nutrition, 27, 91-104.
16.Hossain, M. A., Pandey, A., & Satoh, S. (2007). Effects of organic acids on growth and phosphorus utilization in red sea bream Pagrus major. Fisheries science, 73, 1309-1317.
17.Karimi, M., Kolangimiandare, H., Hosseinifar, S. H., & Shabany, A. (2019). The effects of different levels of raffinoz on growth index and antioxidant defense in common carp fingerling (Cyprinus carpio). Journal of utilization and cultivation of aquatics, 1, 31-39.
18.Francis, G., Makkar, H. P., & Becker, K. (2001). Antinutritional factors present in plant-derived alternate fish feed ingredients and their effects in fish. Aquaculture, 199, 197-227.
19.Hoseini, S. M., Rajabiesterabadi, H., Abbasi, M., Khosraviani, K., Hoseinifar, S. H., & Van Doan, H. (2022). Modulation of humoral immunological and antioxidant responses and gut bacterial community and gene expression in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss, by dietary lactic acid supplementation. Fish & shellfish immunology, 125, 26-34.
20.Hoseinifar, S. H., Sun, Y. Z., & Caipang, C. M. (2017). Short‐chain fatty acids as feed supplements for sustainable aquaculture: An updated view. Aquaculture research, 48, 1380-1391.
21.Ringø, E., Hoseinifar, S. H., Ghosh, K., Doan, H. V., Beck, B. R., & Song, S. K. (2018). Lactic acid bacteria in finfish-An update. Frontiers in microbiology, 1818. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 142 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 121 |